dec 02 2016

Bevezetés - Történelemhelyesbítés

2016. december 02-a van, a naplóm ekkor kezdődik, melyben a nyilvánosság elé tárom felfedezésem.

Tizenhat évvel ezelőtt kezdődött minden....

A gondolat maga már sokkal régebben motoszkált agyamban, s az évek múlásával szépen testet öltött, kikristályosodott és technikailag megvalósíthatóvá vált végre. A befészkelődött elmélet szépen, lassan gyakorlattá érett, új feladatokat szült, mit tegyek vele, mivé legyen. És létrejött!

Éveket töltöttem azzal, hogy kifejlesszem azt az eszközt, amely alkalmassá teszi a hibás történelmi lépések kijavítását.
Legyünk merészek a szavakkal, ez bizony egy Időgép lett, amelynek a TimeMach nevet adtuk a barátaimmal.
Első elmébe vágó élményünk ebben a témában, Szentmihályi Szabó Péter Történelemhelyesbítés című novellája volt, amely munkára ösztönözte agyunk rejtett tartalékait, hiszen miért ne lehetne valósággá tenni. Ebben a műben lebbentette fel a leplet a nagy Öreg, hogy van esély az útra, ... és bár nehezen hihető, de évek óta rendszeresen járunk ide-oda az időben. Nem hiszed? Hát légy az utitársunk!
Hogy hol javítottunk a történelem végtelen abroszán? Most elmeséljük, s lassan kiviláglik majd, hogy veszélyes,izgalmas és rendkívül nagy körültekintést igénylő vállalkozás ez. A kétkedőknek és aggódóknak szeretném előre elmondani, hogy a helyesbítés során egy általunk felkért, neves szakembereket tömörítő, bizottság dönti el, mit, mikor és hogyan módosítunk. Így próbáljuk a szubjektivitásunk kordában tartani, ami tegyük hozzá azonnal, valóban szükséges, hiszen sokszor nehezen megmagyarázható döntéseket is hoztak.
Mert bizony szubjektívek vagyunk. Egyrészt, mert a miénk a TimeMach, másrészt, mert magyarként ért minket elég sérelem a történelem során, így miért ne élhetnénk a lehetőségekkel? Az igaz, hogy a módosítások csak virtuálisak számunkra, hiszen a mi történelmünket nem változtathatjuk meg, de egy velünk párhuzamos valóságba, egy alternatív csomópont létrehozásával igen, s ha valaki ott akar élni, talán még meg is teheti. Micsoda lehetőségek, egy alternatív világban, alternatív történelmet megélni.

Mindezeket felfedve az olvasó előtt, talán furdalja már a kíváncsiság, hiszen most egy új kaland veheti kezdetét.
Mit mondhatnék ezek után, időre fel! Induljon egy nagy kaland, induljon a TimeMach, hogy új lehetőségek várjanak a jövőben!


Wiseacre voltam, TM idő 16. december 02-án.


A bejegyzés trackback címe:

https://idospiral.blog.hu/api/trackback/id/tr4912017977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása